Statts Vinbar

tisdag-torsdag 16.00-21.00
fredag-lördag 16.00-22.00

Kom drop in – vi har platser både i lobbyn, biblioteket och i vinbaren. Vår barmeny består av snacks, enklare rätter och goda sötsaker. Är ni över 6 personer kan ni förboka så reserverar vi bord intill varandra. 

 


Event i vinbaren

After Work varje fredag!
Mellan 16-18 får du en Jarchuterie + ett glas (vin, bubbel, öl, alkfritt) för 99kr

 

Statts Matsal

Intill Vinbaren har vi matsalen där vi tar emot förbokade sällskap, konferensgrupper eller festmiddagen. Vi har fasta menyer som ni väljer från och skräddarsyr din upplevelse. Här serverar vi även hotellfrukost och luncher. 

Restaurangen drivs vägg i vägg med O’Learys och erbjuder en kontrast till den fartfyllda sportbaren. 

För att boka middag i matsalen behöver sällskapet bestå av minst 8 personer.

För att boka bord här kontaktar du oss på bokning@hotelstatt.se .

Statts Festvåning

I vår anrika festvåning en trappa upp kan du ha bankett, fest med band eller varför inte födelsedagsskivan. Vi bollar gärna förslag för just det du önskar dig. Kontakta oss på bokning@hotelstatt.se för mer information om vad vi kan erbjuda just er. 

Månadens Meny i Vinbaren - Maj

SNACKS
från 16.00

Rostade nötter och mandlar  49
Marconamandlar  49
Rökta mandlar 39
Lantchips med parmesancrème 49 
Rotsakschips med parmesancrème 49 
Oliver 39
Popcorn med twist 29
Chips & Löjrom 99 – 25 g löjrom, chips, picklad röklök och crème fraîche
Jarchuterie 69 

SMÅRÄTTER
från 17.00

Statts plockplanka    för 1: 149   för 2: 225 
Allt man vill ha på en planka! Tre sorters sörmländsk chark, tre sorters ost, tomatmarmelad, kex från Djulöbageriet, oliver, rökta mandlar, chokladpralin.

Pommes med krassemajjo  139 
Varmrökt lax med krassemajonnäs, picklad rödlök, friterad gyoza, rostade sesamfrön, koriander, citronrapsolja från Julita Gård.

Carpaccio  129   
Nötinnanlår med parmesan, ruccola, balsamico och rostade pinjenötter.

Upp & ner Skagen  129
En klassisk skagenröra som serveras med löjrom, örtolja, friterad gyoza och picklad rödlök. Allting upp och ner.

MATIGA RÄTTER
från kl 17.00

Ryggbiff & Polenta 255 
Ryggbiff serveras med polentakaka, sparris och cognacsås. 

Statts Räksmörgås  179
120 gram räkor serverad på filmjölksbröd från Djulöbageriet, ägg från Björkvik, krassemajonnäs samt picklad rödlök.

Gubbeli-gubb-macka 179 
Djulös surdegsbröd med stekt oxfilé, chilikräm, ramslöksmör, friterad lök och ruccola.

Skaldjurspasta 189 
Linguine serveras med kräftstjärtar, räkor och dill i en härlig gräddig sås med citron 

Sparrissoppa 139 
Serveras med getostkräm, sparris, citronolja, lufttorkad skinka samt krutonger.

SÖTT & GOTT
från kl 17.00

Dessertplanka 99
Minibakverk: Ingefärsmaräng, saltkola, halloncurd, citron/passionfruktsmousse & chokladfudgekaka

Hallonmousse från Djulöbageriet 75 
Djulöbageriets hallonmousse med rostad, vit choklad och halloncoulis

Choklad & havssalt 45 
Chokladfudgekaka från Djulöbageriet med havssalt, grädde och bärkompott.

Chokladtryffel  25 / st
Spår av nötter

Vinbarens trippel 125
Kaffe, 3cl avec och en chokladtryffel

Telefon: 0150-50440 eller bokning@hotelstatt.

Translate »