Statts Vinbar
tisdag-torsdag 16.00-21.00
fredag-lördag 16.00-22.00
Kom drop in – vi har platser både i lobbyn, biblioteket och i vinbaren. Vår barmeny består av snacks, enklare rätter och goda sötsaker. Är ni över 6 personer kan ni förboka så reserverar vi bord intill varandra.
Event i vinbaren
After Work varje fredag!
Mellan 16-18 får du en Jarchuterie + ett glas (vin, bubbel, öl, alkfritt) för 99kr
Statts Matsal
Intill Vinbaren har vi matsalen där vi tar emot förbokade sällskap, konferensgrupper eller festmiddagen. Vi har fasta menyer som ni väljer från och skräddarsyr din upplevelse. Här serverar vi även hotellfrukost och luncher.
Restaurangen drivs vägg i vägg med O’Learys och erbjuder en kontrast till den fartfyllda sportbaren.
För att boka middag i matsalen behöver sällskapet bestå av minst 8 personer.
För att boka bord här kontaktar du oss på bokning@hotelstatt.se .
Statts Festvåning
I vår anrika festvåning en trappa upp kan du ha bankett, fest med band eller varför inte födelsedagsskivan. Vi bollar gärna förslag för just det du önskar dig. Kontakta oss på bokning@hotelstatt.se för mer information om vad vi kan erbjuda just er.
Månadens Meny i Vinbaren - Maj
SNACKS
från 16.00
Rostade nötter och mandlar 49
Marconamandlar 49
Rökta mandlar 39
Lantchips med parmesancrème 49
Rotsakschips med parmesancrème 49
Oliver 39
Popcorn med twist 29
Chips & Löjrom 99 – 25 g löjrom, chips, picklad röklök och crème fraîche
Jarchuterie 69
SMÅRÄTTER
från 17.00
Statts plockplanka för 1: 149 för 2: 225
Allt man vill ha på en planka! Tre sorters sörmländsk chark, tre sorters ost, tomatmarmelad, kex från Djulöbageriet, oliver, rökta mandlar, chokladpralin.
Pommes med krassemajjo 139
Varmrökt lax med krassemajonnäs, picklad rödlök, friterad gyoza, rostade sesamfrön, koriander, citronrapsolja från Julita Gård.
Carpaccio 129
Nötinnanlår med parmesan, ruccola, balsamico och rostade pinjenötter.
Upp & ner Skagen 129
En klassisk skagenröra som serveras med löjrom, örtolja, friterad gyoza och picklad rödlök. Allting upp och ner.
MATIGA RÄTTER
från kl 17.00
Ryggbiff & Polenta 255
Ryggbiff serveras med polentakaka, sparris och cognacsås.
Statts Räksmörgås 179
120 gram räkor serverad på filmjölksbröd från Djulöbageriet, ägg från Björkvik, krassemajonnäs samt picklad rödlök.
Gubbeli-gubb-macka 179
Djulös surdegsbröd med stekt oxfilé, chilikräm, ramslöksmör, friterad lök och ruccola.
Skaldjurspasta 189
Linguine serveras med kräftstjärtar, räkor och dill i en härlig gräddig sås med citron
Sparrissoppa 139
Serveras med getostkräm, sparris, citronolja, lufttorkad skinka samt krutonger.
SÖTT & GOTT
från kl 17.00
Dessertplanka 99
Minibakverk: Ingefärsmaräng, saltkola, halloncurd, citron/passionfruktsmousse & chokladfudgekaka
Hallonmousse från Djulöbageriet 75
Djulöbageriets hallonmousse med rostad, vit choklad och halloncoulis
Choklad & havssalt 45
Chokladfudgekaka från Djulöbageriet med havssalt, grädde och bärkompott.
Chokladtryffel 25 / st
Spår av nötter
Vinbarens trippel 125
Kaffe, 3cl avec och en chokladtryffel
Telefon: 0150-50440 eller bokning@hotelstatt.