Julbord

Snön knastrar under fötterna, juldekorationerna fyller skyltfönstren, ljusslingorna lyser upp i vintermörkret och vi bjuder in till juliga matupplevelser.

I år blir det lite annorlunda i våra matsalar, men vi har hittat en trygg och säker lösning för att de som vill och kan ska kunna avnjuta de traditionella smakerna på någon av våra fina anläggningar. Vi har gjort många olika justeringar för att minska köbildandet och undvika trängsel, och har nu mycket erfarenhet och bra referenser för att kunna hantera ett säkert besök på bästa sätt.

Hur vi hanterar säkerheten kring COVID-19? Det kan du läsa mer om här.

JULBORD 2020

Vi har tre anläggningar som serverar olika typer av julbord.
Hotel Statt, Stadshotellet i centrala Katrineholm. Med 92 hotellrum, konferenslokaler och möjlighet till att sitta avskilt i festvåning, vår restaurang Storgatan 20 eller någon annan av våra lokaler.
Vi erbjuder även ett bordsserverat julbord för de som önskar.

Stora Djulö Herrgård, den vackra herrgården som erbjuder sjöutsikt och vackra salonger. Här finns julbord för den egna gruppen, eller ett traditionellt julbord där vi sprider ut sällskapen både i sittningstider och avstånd mellan alla sällskap.

Safiren, är den stora anläggningen, där man kan sitta ett större sällskap och få antingen tallriksserverat julbord – eller en traditionell julbuffé. Det finns god plats att sprida ut gäster både vid ankomst, vid toalettbesök och till buffékön.

Våra julbord serveras onsdag, torsdag, fredag och lördag från 20 november. Övriga dagar på förfrågan.
Söndagsjulbord serveras på Stora Djulö Herrgård den 12 december.

ETT TRADITIONELLT JULBORD

Serveras för privatpersoner på Stora Djulö Herrgård, och för företag på Hotel Statt och Safiren.
Julbord
– med våra traditionella smaker. Det vanliga gående julbordet. Ni sitter med avstånd till andra sällskap, och vi anpassar tiderna för sittningarna så att det inte sker någon trängsel vid julbordet.

Vill er grupp ha en egen lokal, så kan vi duka upp en egen julbordsbuffé för sällskap på minst 20 personer.
Vi har lokaler i festvåningar, salonger eller restaurangmiljö. Och önskar ni underhållning till så hjälper vi till att leta upp något som gör just ert julbord minnesvärt.

JULSHARING

Serveras för privatpersoner på Hotel Statt, och för företag på alla våra anläggningar.

Årets Nyhet: JULSHARING ger mer tid att umgås – och njuta av de bästa av julens smaker. Ni sitter till bords och får julbordet i fem serveringar – Sill & Lax, Kött & Viltdelikatesser, Klassiskt småvarmt, Ostbricka och avslutar med en Dessertbricka från vårt bageri. Ni placeras i gemensam restaurang med avstånd från andra sällskap.

ETT JULBORD TILL ER
Ni kan givetvis beställa ett julbord från oss som vi kör ut till er, så ni kan avnjuta på kontoret – eller kanske hemma vid matsalsbordet. Från 10 personer och gäller både privatpersoner och företag.

ETT JULBORD MED MÖTE

Vill ni kombinera julmiddagen med möte – och övernattning?
Vi har lokaler för alla olika ändamål, och boendet ordnar vi på Hotel Statt i centrala Katrineholm.

PRISER

ONSDAG-TORSDAG FRÅN 495KR
Serveras på Hotel Statt (bordsservering) och Stora Djulö Herrgård (traditionellt julbord)
Sittningstider: 17.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00

FREDAG- LÖRDAG FRÅN 595KR
Serveras på Hotel Statt (bordsservering) och Stora Djulö Herrgård (traditionellt julbord)
Sittningstider: 17.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00

JULLUNCH FRÅN 395KR
Serveras onsdag, torsdag och fredagar, och är ett traditionellt julbord (om än lite mindre än kvällsbordet) eller sittande till bords och bli serverad fat att dela på vid ert bord i fem serveringar.
Sittningstider: 12.00, 12.30, 13.00

JULCATERING 250KR
Från 20 november. Önskar ni catering till julafton? Då går det bra att hämta 23 december.

Priser per person och inklusive moms.
I detta ingår välkomstbubbel och kaffe – övrig dryck tillkommer.

Kanske funderar du på något av detta:

?: Vi vill äta ett vanligt julbord, går det?
!:
Javisst! Om du är privatperson så serveras det på Stora Djulö Herrgård, onsdag-lördag eller söndag den 12 december. Vi är noga med att sprida ut sällskapen både i tider och i avstånd mellan borden och vid buffén, så det är viktigt att hålla tiderna och att vi tillsammans hjälps åt att hålla avståndet inne i herrgården.
Om det är ett företag så kan man boka sin egen julbuffé, i egen lokal, på både Hotel Statt, Safiren eller Stora Djulö Herrgård – beroende på storlek. Vi har även traditionellt julbord på Stora Djulö Herrgård som går att boka plats till även som företag.

?: Vi vill äta julmat, men undvika andra sällskap, går det?
!:
Javisst! Årets nyhet är ett serverat julbord i fem omgångar. Då sitter du och ditt sällskap till bords, och vi kommer till bordet med fat som ni tillsammans delar på.
Sill & Lax, Kött & Viltdelikatesser, Klassiskt småvarmt, Ostbricka och avslutningsvis en Dessertbricka från vårt bageri. Ni sitter med avstånd till andra sällskap, och detta serveras på Hotel Statt. Om du är ett företag kan ni givetvis boka detta till hela ert sällskap, på alla tre anläggningarna beroende på antal.

?: Jag vill komma på en annan dag än de som står här ovan, går det?
!:
Javisst, om ni är ett sällskap över 20 personer så serverar vi ett eget julbord till ert sällskap. Men hör gärna med oss, även om ni är färre. Kanske har vi fler förfrågningar på samma datum och kan ta emot även er.

? Jag vill serveras sittande till bords på Stora Djulö Herrgård, går det?
!: På Stora Djulö serverar vi i huvudsak traditionellt julbord, men det går alltid att höra med oss om ni har ett önskemål om att förbli sittande under hela ert besök. I första hand är det bordsservering på Hotel Statt – men fråga oss så ser vi vad vi kan ordna för just ert sällskap.

? Jag har specialkost – vad ordnar ni till mig?
!: Vid bordsservering får du egna fat om du har en allergi, eller om du är vegan/vegetarian. På julbordet har vi flera veganska alternativ på bordet. För julbordet så ordnar vi även där med särskilda fat till dig. Meddela oss senast 3 dagar före du ska komma.

? Jag har barn med mig, vad kostar de?
!: Från 0-3 år bjuder vi på en liten jultallrik, och för 3-12 år betalar ni 25kr per år.

? Hur ser tillgängligheten ut på era anläggningar, om man har svårt att gå i trappor?
!: På Hotel Statt har vi hiss, ingång via entrén till hotellet och Safiren har också hiss till vårt våningsplan. På Stora Djulö har vi tyvärr ingen hiss till övervåningen, men på Lilla Djulö är det tillgänglighetsanpassat.

? Hur hanterar ni era julbord, nu i pågående pandemi, får man verkligen servera buffé?
!: Vi har sedan i våras vidtagit en mängd åtgärder. Det som är viktigt vid bufféservering är att undvika trängsel, till exempel i köer till buffén. Vi rengör även besticken och övriga ytor ofta – och som vanligt håller vi god hygien både vi själva och i våra lokaler.
Du som gäst kommer symtomfri, tvättar/spritar händerna och håller avstånd.
Det gör vi också!

Kontakta oss idag för just ditt julfirande!