Statt VinoMat
Statts Vinbar
Öppet tisdag-torsdag 16.00-21.00, fredag-lördag 16.00-22.00
Kom drop in – vi har platser både i lobbyn, biblioteket och i vinbaren. Vår barmeny består av snacks, enklare rätter och goda sötsaker. Är ni över 6 personer kan ni förboka så reserverar vi bord intill varandra.
Event i vinbaren
After Work varje fredag!
Mellan 16-18 får du en Jarchuterie + ett glas (vin, bubbel, öl, alkfritt) för 99kr
Vinprovning – bubbel
11/4 (FULLBOKAD) och 25/4 (FULLBOKAD), 18.00-19.30 345kr / person
Vinprovning – rödvin
2/5 , 18.00-19.30 (FULLBOKAD) 385kr / person
Just nu är våra planerade provningar fullbokade. Vill du stå på väntelista?
Begränsat antal platser – boka idag via 0150-50440 el bokning@hotelstatt.se
Statts Matsal
Intill Vinbaren har vi matsalen där vi tar emot förbokade sällskap, konferensgrupper eller festmiddagen. Vi har fasta menyer som ni väljer från och skräddarsyr din upplevelse. Här serverar vi även hotellfrukost och luncher. Restaurangen drivs vägg i vägg med O’Learys och erbjuder en kontrast till den fartfyllda sportbaren. Här får ni en gemytlig upplevelse i vacker miljö.
Vill du boka bord här så kontaktar du oss på bokning@hotelstatt.se
Månadens meny kommer du inom kort att hitta här.
Statts Festvåning
I vår anrika festvåning en trappa upp kan du ha bankett, fest med band eller varför inte födelsedagsskivan. Vi bollar gärna förslag för just det du önskar dig.
Månadens Meny i Vinbaren
Se vår meny i PDF
– då ser du även vinlista och drycker.
Vi byter meny 30 april!
Fråga oss om allergener:
M= Mjölk, Ä= Ägg, G=Gluten, S=Senap, SJ= Soja
SNACKS – från 16.00
Rostade nötter och mandlar 49
Marconamandlar 49
Rökta mandlar 39
Lantchips med parmesancrème 49 M, Ä, S
Rotsakschips med parmesancrème 49 M, Ä, S
Oliver 39
Popcorn med twist 29
Chips & Löjrom 99 – 25 g löjrom, chips, picklad röklök och crème fraîche
Jarchuterie 69 M, G
En liten glasburk med smakbitar
av nötter, oliver, ost, chark och kex från Djulöbageriet
SMÅRÄTTER – från 17.00
Statts plockplanka för 1: 149 för 2: 225 G, M
Allt man vill ha på en planka! Tre sorters sörmländsk chark, tre sorters ost, tomatmarmelad, kex från Djulöbageriet, oliver, rökta mandlar, chokladpralin.
Varmrökt lax 139 G, SJ
Varmrökt lax med krassemajonnäs, picklad rödlök, friterad gyoza, rostade sesamfrön, koriander, citronrapsolja från Julita Gård.
Carpaccio 129 M
Nötinnanlår med parmesan, ruccola, balsamico och rostade pinjenötter.
Chèvre Chaud 129 G, M
Gratinerad getost, hemkokt tomatmarmelad på surdegsbröd från Djulöbageriet.
Mer matiga rätter från kl 17.00
Biff Rydberg 255 Ä
Tärnad oxfilé, stekt potatis och lök med rå äggula från Björkviks Ägg och senapskräm.
Statts Räksmörgås 179 M, Ä, G
120 gram räkor serverad på filmjölksbröd från Djulöbageriet, ägg från Björkvik, krassemajonnäs samt picklad rödlök.
Månadens smörgås – rostbiff 139 G
Rostbiff på surdegsbröd från Djulöbageriet med dansk remoulad, friterad silverlök och cornichons.
Pasta Scampi 139 G, M
Linguine med scampi, vitlök, soltorkad tomat, chili, persilja och parmesan, serveras med Djulöbageriets surdegsbröd med gratinerad getost.
Svampsoppa 139 G, M
Svampsoppa, rostad chorizo från Sjöholms Gård, parmesankräm och smörstekta champinjoner, serveras med Djulöbageriets surdegsbröd med gratinerad getost.
Sött och Gott – från kl 17.00
Planka från Djulöbageriet 99 G, Ä, M
Minibakverk: Ingefärsmaräng, saltkola, halloncurd, citron/passionfruktsmousse & chokladfudgekaka
Hallonmousse från Djulöbageriet 75 Ä, M
Djulöbageriets hallonmousse med rostad, vit choklad och halloncoulis
Choklad & havssalt 45 G, Ä, M
Chokladfudgekaka från Djulöbageriet med havssalt, grädde och bärkompott.
Chokladtryffel 25 / st
Spår av nötter
Vinbarens trippel 125
Kaffe, 3cl avec och en chokladtryffel
Telefon: 0150-50440 eller bokning@hotelstatt.